Na akkor edzés.

Tisztázzunk valamit. 2 dolog lehetséges. Tömegnövelés és szálkásítás. A 2 edzés ugyan az, az hogy tömeget növel valaki vagy szálkásít az csakis a kaján múlik. Illetve. Szálkásításnál kiegészül az edzésfolyama az Aerob edzéssel, ezzel "égetjük" a zsírt.

Kitaláljuk hogy akkor mi most konditerembe fogunk menni. Válasszunk egy termet, megközelíthetőség, ár, felszereltség, egyéni tetszés alapján. Na nézzük a leggyakoribb hibákat amiket el lehet követni, különbontva fiúkra és lányokra.

Fiúk:

Leggyakoribb hogy bemelegítés nélkül nekivágnak, illetve hogy nem követik a fokozatosság elvét. Befekszenek a fekvenyomópadra, és már első edzésen max.-ot nyomnak. Na ezt el kell felejteni. Normális be kell melegíteni, átmozgatni, csinálni néhány bemelegítő szériát, és utána csinálni a rendes munkasorozatokat.

Először is kell egy edzésterv! Valószínüleg kezdőként magatoknak nem fogtok tudni írni edzéstervet, mivel nincs még meg a tapasztalat. Óvaintek mindenkit az ilyen Arnold, Ronnie stb. sztáredzéstervektől, mivel ők profik, teljesen máshogy edzenek, sokkal gyorsabban regenerálódnak mint ti. Kezdésnek én 1-2 hónapig heti 2-3 teljes test edzést javasolnék, aztán pedig áttérni a bontott edzésekre. (következő cikkben írok példát teljes test edzésre). Ha a fogyás a cél, akkor már itt el kell kezdeni az aerobozást, következő cikkben lesz erről is szó.

Felszerelés: Papucsot el kell felejteni. Normális cipő ami tartja a lábad. Ez alap. Én egy sima mackónadrágot javaslok, mellé egy trikó-póló, télen nyugodtan mehet fel a pulcsi amíg melegítesz, vagy ha kicsit hidegebb van a terembe akár egész edzés alatt.

Edzéstechnika: Mint már írtam nem kell egyből nagy súlyokkal dolgozni, nem fognak kinézni téged a teremből ha kis(ebb) súlyokkal dolgozol először. Akkor viszont ha nagy súlyokkal szabálytalanul végzed a gyakorlatokat, akkor rádszólnak hogy kevesebbel mert sérülés lesz a vége. (szabályosnak nem akkor számít egy gyakorlat ha pontosan leköveted egy ábra vagy animáció utasításait, hanem ha érzed hogy dolgozik az adott izom, és nincs sérülésveszély) Ne féljünk MEGKÉRDEZNI tapasztaltabbakat hogy egy gyakorlatot hogy kéne csinálni. A legtöbb terembe van teremedző, készséggel fog a rendelkezésetekre állni.

Végszó: 2-3 hónap alatt senki se lesz izmos, túl izmos meg végképp nem. Aki lemegy januárba azért hogy nyárra jó formája legyen, az most elfelejtheti mert ilyen nincs. Ez a sport nagy kitartást igényel, ha eredményeket akarunk, sok időt és energiát kell belefeccölni.

 

Csajok:

El kell felejteni hogy csak popsira meg combra edzünk, esetleg futunk mellette. Ez nem így megy. Szép sportos testhez, MINDEN izomcsoportra kell edzeni, az edzés nem különbözik a fiúk által végzett edzéstől. Minden ugyan úgy megy.

Zsírégetőt nem kell egyből megvenni, nem fogja „levágni” rólad a zsírt. Jól beállított diéta, súlyzós+aerob edzésforma kell hozzá hogy fogyj.

„Pinatárogató” gépeket el kell felejteni, felesleges használni őket. Szerintetek a srácok miért nem használják?

Ugyan az vonatkozik rátok is ami a fiúkra. Először teljes test edzés, aztán lehet szétbontani. Nem 1kg-s minisúlyzóval, csigás gépeken meg minimum súllyal kell edzeni, edzetek úgy, hogy rendesen megdolgoztassátok magatokat. Ezért vagytok a terembe! (természetesen átmozgató edzéseken nem kell elmenni a maximumig)

Túl izmosak biztosan nem lesztek, ez a női test hormonháztartásából következik. Amit elérhettek, egy szép sportos alak. Ugye jól hangzik? Ezért viszont tenni kell.

Fiús rész egy az egyben rátok is vonatkozik, elolvasni azt is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadd.blog.hu/api/trackback/id/tr404326302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása