Cikksorozatnak szánom, hogy mit tehetünk az egészségünkért, kis energiaráfordítással. Talán haszna lesz, talán észbe kaptok srácok. Előlre szólok, ha nagyon nem akarom leegyszerűsíteni a dolgokat, mert ha nem értitek meg hogy MIT és MIÉRT kell csinálni, csak megmondják hogy ezt vagy azt csináld, akkor teljesen nem érzed magadénak a dolgot. A sok hülye ezért dől be a káposztadiétának meg a hasonló faszságoknak, mert megvezetik őket..

Hogy miért is kezdem el írni ezt a cikksorozatot? Valljuk be egyik fiútársam se arról álmodik, hogy majd egy "tömörgyönyör" lány sétáljon mellette az utcán, kis haspólója alól kiplöttyed a hája, az XXL-es cicanaci meg szét akar szakadni nem hétköznapi méretű combjain. És (éssel nem kezdünk mondatot, ne utánozzatok) az se túl gusztusos egy lány számára, ha egy dagadt, járni alig bíró disznó vonszolja magát mellette. Erre senki se vágyik. Mit lehet ellene tenni? Kurva egyszerű a dolog, egyes kajákat el kell felejteni, egyes kajákat többet kell enni. Kicsit változtatni az étkezési szokásokon. Ennyi. Ja igen, a "nemszeretem ezt a kaját" szövegre a válaszom: MAJD MEGSZERETED!

Szóval ha valamennyire figyeltetek biosz órán akkor világos hogy a testünknek szüksége van a tápanyagokra. Ezeket 2 csoportra oszthatjuk a mikro illetve a makro tápanyagokra. Mind kettőre szükség van, elvégre a kocsival se megyünk úgy hogy tele az üzemanyagtank, de motorolaj nincs benne. Szóval a mikrotápanyagokhoz soroljuk a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, aminosavakat. Vitaminokat gondolom senkinek se kell ecsetelnem, a csapból is ilyen-olyan C-vitamin meg Magne B-6 folyik. (aminosavak, nyomelemek, ezekbe nem mennék bele, aki akar utánaolvas, mert csak a felsorolásuk 2 oldal biztos lenne.) Bőven elég ha vesztek egy sima multivitamint, lehetőleg valamelyik táplálékkiegészítő gyártó cég termékét, mivel nagyobb dózisban tartalmazza a vitaminokat, és olcsóbb is mintha gyógyszertárba vennétek meg. Ha kicsit számolni akarunk átlagosan 1 tabletta 30-35 forintra jön ki, vagyis napi 30-35 forintból már tettél valamit egészséged megőrzése érdekében. Havi szinten megúszod a dolgot 900-1000 forintból, amiért fél liter vodkát se kapsz, amit azért egy bulira simán megvesztek nemdebár?

Makrotápanyagok csoportjába tartoznak a szénhidrátok, fehérjék, zsírok. Ezekről külön bejegyzésekben fogok írni hogy milyen fajtát, és mennyit kéne ennetek, hogy fogyjatok-hízzatok, fiúknak-lányoknak, meg faszomtudja reklámokba hogy szokták. Ja igen, kicsiknek és nagyoknak...

Szóval összefoglalva. Mikrotápanyagra szükség van, hiányukban legyengülhet az immunrendszer, fáradékonyabbak leszünk, és sok más negatív hatás jöhet elő. A mikrotápanyag szükségletünket csak egy részben tudjuk bevinni kajából, ezért van szükség a multivitamin tablettákra. Szóval az első tanácsom, hogy szerezzetek be egy multivitamint, amelyik nektek szimpatikus.

Pacsi

 
 

Címkék: edzés táplálkozás egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadd.blog.hu/api/trackback/id/tr84137194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása